Шефът на Goldman Sachs: Хоум офисът не е новото нормално, а отклоняване от нормалното

Свят | 25 февруари 2021, четвъртък / 12:40| Показвания:Pixabay

Главният изпълнителен директор на Goldman Sachs Дейвид Соломон отхвърли дистанционната работа като „ново нормално“ и вместо това я нарече „отклоняване от нормалното”, предаде БГНЕС, позовавайки се на Би Би Си.

Соломон каза, че инвестиционната банка е работила през 2020 г. с „по-малко от 10% от нашите хора“ в офиса.

Желанието му работниците да се върнат в офиса е в противоречие с много други фирми, които предполагат, че работата от вкъщи може да стане постоянна.

Ръководителят на Goldman Sachs е на мнение, че това не отговаря на културата на работа в банката.

„Мисля, че за бизнес като нашия това не е идеално. И това не е новото нормално. Това е отклонение, което ще коригираме възможно най-скоро“, каза Соломон.

По-специално той е разтревожен за идващия „клас“ от около 3000 новаци, които няма да получат „прякото наставничество“, от което се нуждаят.

Въпреки че пандемията от COVID-19 е спомогнала за прокарването на цифровите технологии и е създала начини инвестиционната банка да работи по-ефективно, Соломон смята, че това няма да доведе до огромни промени в дългосрочен план.

„Не мисля, че когато се измъкнем от пандемията начинът, по който работи бизнес като нашия, ще бъде значително по-различен“, каза той.

Във финансовия сектор изглежда Соломон не е единственият с такова мнение.

През септември главният изпълнителен директор на JP Morgan Джейми Димън заяви, че работата от вкъщи е имала отрицателен ефект върху производителността.

Ръководителят на Barclays Джес Стейли също наскоро изрази надежда, че ваксината ще позволи на служителите да се върнат в офиса. 
Тагове: Goldman Sachs, Дейвид Соломон, дистанционна работа, офис, завръщане, служители, пандемия, новото нормално, банки

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси