Плащаме данъка върху доходите с отстъпка до края на деня

Плащаме данъка върху доходите с отстъпка до края на деня
iNews
A A+ A++ A

Остават само часове, в които физическите лица могат да ползват отстъпката от 5% от данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларацията. За да се възползват от намалението, гражданите трябва да подадат декларацията си най-късно днес, да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне, напомнят от НАП.

Най-бързо и лесно декларацията се подава през портала за електронни услуги на НАП, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП). От приходната агенция съветват потребителите да проверят онлайн и за наличието на стари задължения. 

Срокът за декларирането на доходите и плащане на данъка за довнасяне тази година е 5 май 2021 г., заради почивните дни около великденските празници. Освен по електронен път, данъчните декларации могат да се изпратят по пощата,  да се подадат на място в офис на НАП или в някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да получите от сайта на НАП - https://nra.bg/ или на телефон: 0700 18 700 на цена, съгласно тарифата на Вашия телефонен оператор.

 

#данъци #доходи #физически лица #плащане #отстъпка #декларации #подаване #НАП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »