Служители на ЕК ще се ваксинират само с Pfizer

Свят | 16 април 2021, петък / 17:58| Показвания:Pixabay

Служителите на Европейската комисия получават само ваксини против COVID-19 на Pfizer. Това съобщи днес говорител на ЕК на пресконференция в отговор на въпроси, свързани с вчерашното съобщение на председателя на комисията Урсула фон дер Лайен, че е получила първа доза, предаде Нова ТВ.

В съобщението си Фон дер Лайен не уточнява с какъв препарат е била ваксинирана. Говорителят днес поясни, че ЕК получава само от посочената ваксина и това е решение на властите в Белгия.

Междувременно белгийски медии съобщават, че в Брюксел е възможно желаещите да избират между ваксините на AstraZeneca, Pfizer и Moderna. Официално този избор в Белгия не е разрешен, но проверка е показала, че в сайта за заявка на имунизация има падащо меню с трите възможности.

Белгийската лекарствена агенция вчера съобщи, че Европейската агенция по лекарствата е започнала проверка на съмнения за друг страничен ефект от ваксината на AstraZeneca, освен образуването на съсиреци. Проверяват се причините при някои от ваксинираните с този препарат да се появяват капилярни кръвоизливи, се посочва в съобщението.
Тагове: ЕК, служители, ваксиниране, Pfizer, Белгия

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси