Проф. Галунов: Ако Радев бави връчването на мандата, държи Борисов на власт

Проф. Галунов: Ако Радев бави връчването на мандата, държи Борисов на власт
A A+ A++ A

"С този ход "Има такъв народ" загубиха инициативата". Така преподавателят по политология проф. Тодор Галунов коментира номинирането на шампионката по шах Антоанета Стефанова за кандидат за премиер на ИТН и обявяването, че веднага ще върнат мандата за съставяне на правителство.

По думите му Слави Трифонов е изпратен в парламента, за да влезе в управлението, а не да връща мандата. Професор Галунов заяви, че е много трудно да се прогнозира дали на предсрочните избори ИТН ще спечелят повече гласове.

Мнението на преподавателят е, че при посочен министър-председател от ИТН сега на ход е президентът Румен Радев, който няма основание да бави връчването на мандата. Той подчерта, че ако държавният глава бави връчването на проучвателните мандати, така държи Бойко Борисов по-дълго на власт.

Проф. Галунов посочи, че хронограмата на завъртането на парламентарната рулетка води до извода, че в началото на май този парламент трябва да приключи работа:

"Аз не съм убеден, че дотогава ще могат да направят промените в Изборния кодекс".

Прогнозата на проф. Галунов е, че страната отива към нови избори. Той все пак изказа хипотеза, че с третия мандат може да има договорка за класическо експертно правителство, в което няма да участват представители на политическите сили в парламента. Според него най-логично е президентът да връчи третия проучвателен мандат на БСП.

#Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници