Президентът Радев: В последните 10 години станахме като Уганда и Судан, вместо да се развием

Президентът Радев: В последните 10 години станахме като Уганда и Судан, вместо да се развием
A A+ A++ A

„Нека политическите партии да бъдат много внимателни и да не се нападат необмислено. Те ще се срещнат в парламента след това и ще имат най-трудната и важна задача – да съставят правителство. България трябва да има правителство. Партиите, да мислят през тази призма, как ще правят правителство заедно и как ще се обединят около важните теми за страната”, каза президентът Румен Радев в Пловдив по повод старта на предизборната кампания. Той заяви, че ЦИК и служебното правителство ще положат всички усилия, за да гарантират машинния вот.

„Възвръщането на доверието в изборите е основна задача на правителството и ЦИК, смятаме, че ще се извървят всички стъпки. Посоката на това правителство е за честни, прозрачни и свободни избори”, заяви Радев.

Относно санкциите от САЩ по закона „Магнитски“ Радев каза, че това е прецедент – страна от ЕС и НАТО да бъде подложена на толкова тежки санкции.

„През последните 10 години вървяхме към европейската развитие на страната, а се оказваме редом до страни като Судан и Уганда”, каза президентът. Държавният глава е категоричен, че правителството е длъжно да предприеме мерки, които да минимизират риска за българските институции и граждани във финансово положение - много внимателно, в рамките на закона.

„Ще бъде противоконституционно, ако държавата не може да защити финансовата сигурност на страната и гражданите. Ако държавни и бюджетни организации, попадат под тези санкции, какво правим тогава?”, каза Радев.

#Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници