Тошко Йорданов няма да се извини на Асен Василев

Политика | 31 юли 2021, събота / 14:21| Показвания:Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на "Има такъв народ" няма да се извини на служебния министър на финансите Асен Василев. Това се разбра от негово интервю по "Нова телевизия". Василев поиска вчера извинение от ефира на Би Ти Ви за това, че на практика го нарече публично крадец като обяви, че в миналото откраднал компютърен код от свой партньор и го продал.

Йорданов обяви, че е съобщил само факти, а Василев лъже, защото е имало съдебна експертиза в Лондон, след която той е предложил извънсъдебно споразумение.

След като Василев отказа на "Има такъв народ" да приеме министерски пост заедно с колегите си Кирил Петков и Николай Денков, а "Демократична България" призова да бъдат взети в бъдещия кабинет, хората на Трифонов атакуваха Василев.

И той, подобно на Филип Станев по-рано пред БНТ, защити тезата, че името на Петър Илиев вчера било обявено на медиите от Николай Хаджигенов от "Изправи се! Ние идваме!", а те само сондирали с партиите кого не биха подкрепили без да казват кого предлагат.

С Петър Илиев работим от референдума, той е прекрасен юрист. Хората, които са от нашия екип, ги защитаваме, особено ако им "скачат" с глупости. Няма да ви кажа какъв ще става Петър Илиев в кабинета, това е работа на министър-председателя", обяви той.

Още веднъж отрече намерение ДПС да участва под някаква форма в бъдещо управление като ги постави наравно с ГЕРБ. Защити тезата си с това, че с ДПС експертни разговори нито са водени, нито ще бъдат, а само си представили пред тях политиката. Използва случая отново да нападне съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов като напомни, че е бил министър в кабинет на Борисов.

"Пламен Николов е изключително образован. Ако стане министър-председател и изпълнява служебните си задължения, в ЕС няма да берем срам. Човекът е изключителен специалист. Според нас изпълва със съдържание поста, който евентуално ще заема. Той е комуникативен, човешкият термин е "разбран човек", с него може да се води диалог", заяви той по адрес на предложения за премиер.

 

 

Обратно  

Търсене

Търси