На крачка от изборите: ЦИК отказа регистрация на партията на Божков, заради "Магнитски"

Политика | 30 септември 2021, четвъртък / 11:00| Показвания:Изборите идват, а ЦИК реши да не допусне ПП “Гражданска платформа Българско лято” до вота. Защото държавата, в лицето на служебните министри допусна явна и незаконна дискриминация спрямо Партията и всички наши съмишленици, това заявиха от Българско лято в социалните мрежи.

“Въпреки всички наши усилия да бъдем изрядни в документацията. Въпреки хилядите подписи, които представихме, ЦИК отказа да ни допусне в изборната надпревара. Причината за отказа е липсата на банкова сметка. След решение 441/04.06.2021 на Министерски съвет, в което беше наредено всички да прекратят незабавно отношения с партията, БНБ издадоха задължителни указания към търговските банки, в следствие на което откриването на банкова сметка на партията е практически невъзможно. Това решение е незаконосъобразно, противоконституционно и дискриминационно.”, посочват от партията.

Очевидно съществуването ни като политически субект всява страх сред новите, старите и “почтените” кандидати за депутати, категорични са от политическата партия. “Но ние няма да се предадем! ПП “Гражданска платформа Българско лято” сплотява и представлява политическите възгледи на хиляди свои съмишленици в борбата за по-добра, развиваща се, модерна и демократична България.

Затова твърдо заявяваме, че ще отстояваме принципите си и ще търсим справедливост.”, допълват от Българско лято.


Тагове: ЦИК, избори

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси