"Правосъдие за всеки" извади кирливи ризи на Лозан Панов и се извини, че са го издигнали за президент

"Правосъдие за всеки" извади кирливи ризи на Лозан Панов и се извини, че са го издигнали за президент
A A+ A++ A

Двама представители на инициативата "Правосъдие за всеки" се извиниха за издигането на Лозан Панов за президент.

Ден след вота Пепи Кънчев (на снимката) и Емил Георгиев написаха, че този избор се е оказал грешка и че пътищата на инициативния комитет и на кандидата са се разделили още в самото начало на кампанията. "Правосъдие за всеки" бе ядрото на Инициативния комитет, издигнал председателя на ВКС за кандидат-президент.

"Искам да се извиня на всички, които подведох с издигнатата от ИПВ кандидатура. Да, заблудих ви, за което ви моля да ми простите", написа днес Пепи Кънчев във фейсбук профила си.

"Отчитам участието си в това начинание като грешка, за която съжалявам и се извинявам. Каузата, стояща зад него, обаче си остава. Тя е по-голяма и по-важна от всякакви кандидатури, заради което и аз оставам с нея", пише на свой ред в блога си Емил Георгиев.

На изборите за държавен глава на 14 ноември Лозан Панов остана с пети резултат и според неокончателните данни събира малко над 3% от гласовете.

Пепи Кънчев разказва, че ИК бил първоначално стъписана от репликата за "фалшивия герой" по адрес на Румен Радев. Тогава щабът предложил да се изработят ясни послания в кампанията. "Отговорът на нашето предложение от кандидата беше, че той САМ ще определя посланията си, САМ ще избере кой да го консултира, САМ ще определя програмата си в кампанията и посещенията из страната, САМ ще определя кой член ИК в коя медия ще говори в задължителен синхрон с неговите послания", пише Кънчев. 

ИК и предизборният щаб останали "изумени" и от обвинението към действащия президент, че не е подкрепил парламентаризма и е следвало да проведе разговори с ГЕРБ и ДПС за съставяне на правителство. 

"Поискахме обяснение. Беше ни обяснено, че посланията сам ще си ги готви, че посещенията в страната ще ги прави заедно с местни представители на ДБ, че ще разчита основно на своята ПР-ка. Разбрахме, че предизборен щаб няма да има, а ИК бе предсрочно освободен. (...) Цялата кампания, която видяхме беше изцяло организирана, проведена и изговорена от самия кандидат, без участието и помощта на ИК", добавя Кънчев.

Емил Георгиев изказва сходна позиция и споделя:

"Участвах в инициативния комитет, издигнал Лозан Панов като кандидат в президентската надпревара. С убеждението, че издигаме доказал се във времето боец за правосъдие, управленец, достигнал кариерния си връх в съдебната власт, готов да бъде държавник на още по-високо равнище. Проведената от Панов и екипа му кампания ми показа, че съм сгрешил".

В задочния разговор за кандидатурата на Лозан Панов с пост във фейсбук се включи и неговият пиар Ивет Добромирова. Нейната позиция е, че веднага след първото интервю на Панов срещу него застанали и ДБ, и хората от Инициативния комитет:

"ДБ от своя страна и не само на ниво своите лидери, се заяви като опозиция на Лозан Панов веднага след първото му интервю, в което той определи Радев като "фалшив герой". Тогава срещу него застанаха и 90% от инициативния му комитет, начело с всички от "Правосъдие за всеки". (...) Лозан Панов имаше безрезервна подкрепа единствено и само от членовете на ДСБ и отчасти от Зелено движение в рамките на това, което смело всички наричат "кампания".

Добромирова посочва, че кампанията на Лозан Панов била финансирана с едва 50 000 лева, а "всички "свободни и демократични" медии работиха против Лозан Панов". Самата тя опитала да разубеди съдията да се кандидатира заради високото одобрение за Румен Радев, подкрепата на много десни избиратели за действащия президент и на 600-те хиляди гласа, на които ГЕРБ може да разчита.

"Лозан Панов проведе своя кръстоносен поход на истината, защото това е неговият кръст и той си го носи. Аз съм горда, че бях негов оръженосец", пише Добромирова.

#Лозан Панов #Правосъдие за всеки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници