Отложиха пленума за оставката на Нинова

Политика | 23 ноември 2021, вторник / 17:44| Показвания:64-мата членове на Националния съвет на БСП, които искаха днес да се проведе заседание с искане за незабавното отстраняване на Корнелия Нинова като председател на партията, са го оттеглили. Причината затова са трагедиите от последните 24 часа. Вчера в село Рояк, край Дългопол, при пожар загинаха 9 възрастни, а тази нощ зверска катастрофа с туристически автобус на магистрала Струма отне живота на 46 македонски граждани.
 
"Днес е време за мълчание и смирение. Ще ви уведомим своевременно за нова дата. Изказваме най-искрени съболезнования на семействата на загиналите и пожелаваме бързо възстановяване на ранените, се казва в официалната позиция на членовете на НС на БСП, входирали искането за насрочване на присъствено заседание".

Лидерът на Столетницата обяви, че дава оставка, но до момента не е входирала такъв документ в деловодството на Позитано 20. Освен това тя иска да продължава да води червените до провеждането на 50-ия конграс на партията, който бе насрочен за 22 януари. В същото време все повече от активистите на Столетницата настояват Нинова да си тръгне час по-скоро и да не се меси в преговорите за съставяне на коалиционно правителство.


Тагове: пленум на БСП, отложен, оставка, Корнелия Нинова

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси