Има сигнал, че Гешев е горил документи по КТБ за Пеевски (ВИДЕО)

Правосъдие | 10 февруари 2022, четвъртък / 20:00| Показвания:Унищожаване на доказателства, обещания да се влияе върху хода на дела срещу придобиване на имуществени блага и отваряне на „чадър“ над определени политически фигури. Това са основните нарушения на главния прокурор Иван Гешев в сигналите срещу него, които от няколко месеца се събират в Министерството на правосъдието. Това каза в предаването на  "Сега" (О)позиция бившият служебен правосъден министър Иван Демерджиев. При него започнаха да се трупат сигналите срещу главния прокурор. Сега се очаква да са в основата на искането на правосъдния министър Надежда Йорданова до Висшия съдебен съвет за предсрочното прекратяване на мандата на Гешев.

„Сигналите са от различен характер. Има и такива, които, ако бъдат установени изнесените в тях факти, а се правят проверки не само в МП, но и в МВР, ще става въпрос за извършени престъпления“, обясни Демерджиев.

Той разказа, че в един от сигналите се твърди, че Гешев е унищожавал лично доказателства по делото „КТБ“. „Сигналът съдържа твърдения, които подлежат на проверка, но доколкото имам информация, лицето, подало сигнала, е дало показания и като свидетел в полицията, което все пак показва решимостта му под страх от наказателна отговорност да потвърди достоверността на изнесеното“, обясни бившият министър.

Демерджиев допълни, че човекът, подал сигнала, твърди, че Гешев е споделял с него, докато са били в добри отношения, че по „КТБ“, излиза информация за голямо влияние на Пеевски върху управлението на държавата. „ Свидетелят твърди, че информацията, която не е в кориците по делото, е унищожена.  Според свидетеля това се е случило до една вила, която е на бащата на г-н Гешев“, каза Демерджиев.

"Не е необходимо главният прокурор да е извършил тежко престъпление, за да се стигне до отстраняването му", припомни събеседникът - "Достатъчно е да има нарушения, с които се уронва престижът на съдебната власт".

Още във видеото - защо Гешев не коментира  как са придобити акциите от фирма "Жоси", какво демонстрира, като извика премиера и началничката на кабинета му в прокуратурата, защо Надежда Йорданова не е длъжна да се яви пред КПКОНПИ.

Изтоник: "Сега"


Тагове: Иван Демерджиев, Делян Пеевски, Иван Гешев

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси