Гешев нарече Никола Минчев „клеветник“, българите – "заложници на Борисов", отрече да се познава с Нотариуса

Гешев нарече Никола Минчев „клеветник“, българите – "заложници на Борисов", отрече да се познава с Нотариуса

стоп кадър

A A+ A++ A

Нямам никакви връзки с Мартин Божанов – Нотариуса, заяви пред журналисти в парламента бившият главен прокурор Иван Гешев, който е там, за да бъде изслушан от депутатите в ресорната комисия.

„Съзнателните и важните въпроси са с Бойко Рашков да си поговорим за контрабанда. С Христо Иванов – за право, но той всъщност не разбира от това. С Никола Минчев – за делото, защото смятам, че е клеветник“, добави той.

Гешев е убеден и намира за „тъжно“, че цялата държава и българите са заложници на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. „Едното, което го интересува, е „Барселонагейт“. Затова отстрани главния прокурор напълно незаконно – за да си реши проблемът. Второто, което го интересува, е да не влезе в „Магнитски“. Той трябва да е с ясното разбиране, че няма кой да го сложи в „Магнитски“ при положение, че е вода на първата или втората партия в страната, защото това ще означава прекъсване по същество на дипломатическите отношения. Ще го сложат, когато е извън партията“, посочи бившият главен прокурор.

„Причината днес да съм тук е, че имам уважение към държавните институции, въпреки че от институцията Народно събрание е останала само сградата. Тази комисия е напълно безсмислена. Създадена е само и единствено, за да си правят предизборна реклама и е безопасна. Ако искаха да свършат нещо, щяха да променят законите като европейските, за да може престъпниците да влизат в затвора, а те ги правят като тоталитарните страни, за да може да управлява плутокрацията, която стои най-отгоре над всичко“, на мнение е Гешев.

„След като ГЕРБ и ДПС използваха ПП и ДБ, а вече не са им необходими, сега ще ги изхвърлят“, коментира още той.

#Иван Гешев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници