Антиваксърът Джокович бе отсвирен и от Канада, пропуска пореден турнир

Антиваксърът Джокович бе отсвирен и от Канада, пропуска пореден турнир
A A+ A++ A

Проблемите продължават да се трупат за Новак Джокович заради отказа да му да бъде ваксиниран срещу COVID-19. Заради това сръбският тенисист не можа да вземе участие на Australian Open, а всичко приключи с неговото депортиране от страната. Поради същата причина той пропусна турнира в Индиън Уелс, а няма да участва и на този в Маями.

Докато Джокович на този етап си е подсигурил присъствието на турнира в Белград, на Мастърс 1000 в Монте Карло и на Ролан Гарос (в последните два след промяната в наредбите във Франция, която отмени ограниченията и това ще позволи на сърбина да играе), други турнири като Мастър 1000 в Канада също може да затворят вратите си за световния номер 1.

Директорът на Мастър 1000 в Канада Юджийн Лапиер призна в интервю за „Le Journal de Montreal“, че Джокович на този етап няма да може да вземе участие в турнира.

„Не бързаме да потвърждаваме правилата. Предполагаме, че ще бъдат направени промени, ако ситуацията се подобри или влоши. Ще видим какво ще се случи. Към днешния ден за Новак Джокович би било невъзможно да дойде в Канада и да участва в турнира, но ще трябва да почакаме“, коментира Лапиер.

Директорът е оптимист за провеждането на турнира. През 2020 година той бе отменен заради пандемията от коронавирус, а през 2021 година капацитетът бе ограничен поради същата причина. През тази изглежда, че той ще може да се проведе нормално.

„В момента всичко върви добре и изглежда, че ще възстановим турнира нормално. През 2020 година той беше отменен. През 2021 година мачовете се играха само пред 1/3 от публиката. Ще се радваме да видим отново пълните трибуни и публиката да реагира добре. Продажбата на билети става все по-голяма“, каза Лапиер.

#Новак Джокович #Канада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници