Ще гледат делото „Тодорова срещу Цветанов“

Ще гледат делото „Тодорова срещу Цветанов“
Повод за делото бяха две интервюта на Цветан Цветанов, в които той обвини Тодорова, че обслужва интересите на организираната престъпност, защото е забавила мотивите за осъдителната присъда на Васил Маникатов. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Пловдивският районен съд ще разгледа делото по жалбата на председателя на Съюза на съдиите в България Мирослава Тодорова срещу вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов.

На съдебно заседание в четвъртък трябва да бъде представена поисканата от защитата на вътрешния министър справка за това каква продължителност имат делата, водени от Мирослава Тодорова от 2004 до края на 2011 г, предаде БГНЕС.

Едното от изисканите удостоверения се отнася за делото срещу Васил Маникатов, което има предвид в интервютата си министър Цветанов. В документа трябва да бъде посочена датата на образуване на делото, както и тази на мотивите към произнесената присъда.

Конкретният повод за делото бяха две интервюта на вътрешния министър Цветан Цветанов, в които той обвини Тодорова, че обслужва интересите на организираната престъпност, защото е забавила мотивите за осъдителната присъда на Васил Маникатов.

В жалбата си Тодорова твърди, че Цветан Цветанов е разгласил неверни и позорящи я обстоятелства, както за работата й като съдия, така и за дейността й на председател на Съюза на съдиите.

Некачествен презапис на интервю на вътрешния министър, дадено за Би Ти Ви, стана причина за отлагането на делото през юни. Тогава вещото лице, определено да извърши дешифровка на интервюто, заяви, че на предоставения му носител записът е бил негоден. Затова и съдът поиска медията да осигури качествен носител.

На предните заседания в Пловдивския районен съд Мирослава Тодорова и Цветан Цветанов не присъстваха и бяха представлявани от адвокатите си.

Ако вътрешният министър Цветанов бъде осъден, той ще трябва да плати на държавата глоба между 5 хил и 15 хил. лева.

#Мирослава Тодорова #дело #клевета #Пловдивски районен съд #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #ДЕЛА #Васил Маникатов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници