Няма официална покана за среща на Обама с Борисов в Белия дом

Няма официална покана за среща на Обама с Борисов в Белия дом
Поканата на Обама била отправена във вторник чрез вътрешния министър Цветан Цветанов от специалния съветник на президента на САЩ по въпросите на контратероризма Джон Бренън. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Има пълна липса на точна информация относно евентуална визита на премиера Бойко Борисов във Вашингтон по покана на американския президент Барак Обама.

На въпрос на вестник „Сега" до Министерски съвет дали действително ще има такава визита и кога, от там са получили следният отговор: „Щом министър Цветанов е съобщил, че ще има визита, значи ще има".

Във вторник първи и единствен за предстояща визита на Борисов в Белия дом съобщи пресцентърът на МВР. Поканата на Обама била отправена във вторник чрез вътрешния министър Цветан Цветанов от специалния съветник на президента на САЩ по въпросите на контратероризма Джон Бренън.

„Това ще бъде една от първите срещи на президента Обама с чуждестранен ръководител след преизбирането му за президент", е заявил Джон Бренън пред Цветанов във вторник.

На въпрос на „Сега" за кога е планирано посещението на българския премиер във Вашингтон зам.-говорителката на Съвета по национална сигурност в Белия дом Кейтлин Хейдън заяви, че за момента няма официално съобщение.

От американското посолство в София са отказали да коментират пред изданието съобщението на МВР.

„Не коментираме програмата на президента Барак Обама", обяснили от щатската мисия.

При опит от страна на БГНЕС да получим повече информация от американска страна относно визитата,  получили краткият отговор, че „на този етап няма официална покана и конкретна дата".

#покана #посещение #Бойко Борисов #Барак Обама #Президент на САЩ #министър-председател #Джон Бренън #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници