Общински съветници искат доклад за резултатите от проверката по скандала с „Карат-С“

Общински съветници искат доклад за резултатите от проверката по скандала с „Карат-С“
Общинският съветник от БСП Жельо Бойчев добави, че оповестената вече проверка показва несериозно и бягащо от търсенето на истинските поръчители и виновници за случая отношение. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Не е нормално вносителите на договора по приключване на споразумението между Центъра за градска мобилност (ЦГМ) и транспортното дружество „Карат- С“ да се разминат само с порицание след скандала с изчислените лихви, заяви столичният общински съветник от СДС Владимир Кисьов.

По думите на Кисьов, полагайки подписите си под договора, зам.-кметовете Любомир Христов и Дончо Барбалов носят цялата отговорност и не може да се приема, че те са допуснали просто техническа грешка, цитира го Информационна агенция „Фокус“.

„Ако някой трябва да си замине, то това трябва да са вносителите на доклада, защото е недопустимо да бъде уволняван само чиновник от ЦГМ, като се има предвид, че още не е приключена проверката на назначената комисия“, отбеляза общинският съветник.

Според него приемането на решения и тяхното оповестяване преди края на проверката на комисията по случая със скандала с „Карат -С“ принизяват по всякакъв начин авторитета на общинските съветници и СОС се е превърнал в орган, който не функционира и не прави политика.

В отговор на обвинението кметът на Столична община Йорданка Фандъкова посочи, че изпълнителният директор на огромно дружество, каквото е ЦГМ, не може да бъде наречен просто чиновник.

Този човек получава заплата в размер на около 3750 лева, „което не искам да сравнявам с моята, защото е смешно“, посочи тя.

„Този човек няма как да не носи отговорност за случващото се в дружеството“, заяви кметът Фандъкова.

Тя отбеляза, че е наложила наказание за предупреждение за уволнение на двамата зам.-кметове, което не се е случвало преди.

Общинският съветник от БСП Жельо Бойчев добави, че оповестената вече проверка показва несериозно и бягащо от търсенето на истинските поръчители и виновници за случая отношение.

„Настояваме назначените от нас комисии да приключат своята работа и да имаме писмен доклад на тази проверка, който да бъде представен на следващото заседание на Столичния общински съвет. Това е единственият вариант, от който можем да излезем от този скандал“, заяви Бойчев.

#Владимир Кисьов #СДС #СОС #Столична община #кмет на София #Йорданка Фандъкова #Център за градска мобилност #ЦГМ #автобуси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници