EVN праща SMS на абонатите си, преди да им спре тока

EVN праща SMS на абонатите си, преди да им спре тока
Електроразпределителното дружество EVN ще уведомява с безплатен SMS битовите си абонати за предстоящо спиране на тока заради неплащане. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Електроразпределителното дружество EVN ще уведомява с безплатен SMS битовите си абонати за предстоящо спиране на тока заради неплащане.

Услугата „Известяване преди прекъсване за неплатени задължения“ може да се ползва от всички клиенти, които ще получават информацията за просрочени задължения за консумирана електроенергия три дни преди прекъсване на снабдяването, предаде БТА.

Новата услуга може да се използва след еднократна декларация, чийто формуляр се намира на интернет страницата на дружеството www.evn.bg и във всеки фирмен офис.

Като допълнителна опция при попълването на декларацията всеки клиент би могъл по желание да заяви и безплатна услуга за уведомление за стойността на месечната си фактура.

От EVN напомнят, че във всяка издавана от дружеството фактура за консумирана електроенергия е посочен срокът на следващо плащане.

След изтичането на съответния срок дружеството предоставя още 10 дни, в които клиентът може да плати със законовата лихва за забава.

Новата SMS услуга позволява на клиентите да са своевременно информирани за свои задължения и ще намали риска от прекъсване на електрозахранването поради неплащане.

Важно предимство на услугата е, че ще предотврати и разходи на клиентите за повторно включване на електрозахранването, коментират от компанията.

#EVN #SMS #ток #електрозахранване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници