Депутатите от ГЕРБ се върнаха в пленарната зала, питат къде са Станишев и Местан

Депутатите от ГЕРБ се върнаха в пленарната зала, питат къде са Станишев и Местан
A A+ A++ A

Групата на ГЕРБ е в залата, лидерът ни е в залата, къде е Станишев, къде е Местан? Това попита от парламентарната трибуна депутатът от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, предаде агенция „Фокус“. „Добре, че от тройната коалиция само Сидеров е тук“, каза още Атанасова.

Тя заяви, че председателстващата заседанието Мая Манолова продължава да нарушава правилника за работа на Народното събрание. „След като поискахме процедура, вие да държите менторски тон на всички народни представители, на министър-председателя и министъра на икономиката и да излагате имиджа на Народното събрание, дайте на председателя на Народното събрание Михаил Миков да председателства“, каза Десислава Атанасова.

Мая Манолова заяви, че това изявление е било в нарушение на процедурните правила. Цветомир Михов от ГЕРБ призова за спазване на правилника.

Преди това народните представители от ПГ на ГЕРБ се върнаха в пленарна зала, след като по молба на депутата от ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов председателстващият парламента Мая Манолова ги прикани да се върнат. Ангел Найденов се обърна към Манолова с призива да използва възможностите, които й дава позицията, и да прикани чрез звуков сигнал народните представители от ГЕРБ да влязат в пленарната зала.

„Те гласуваха против удължаване на тази точка. Бързат за обяд, вероятно можем да ги намерим в стола на Народното събрание. Не искам да си мисля, че това е поводът, за да не присъстват в пленарна зала. Народното събрание губи от това, че народните представители от ГЕРБ не са в залата. Нямаме претенцията да изчерпаме с коментар всичко, което можем да определим като криза, нямаме претенцията да носим решенията на това, което се случва“, заяви Найденов.
Мая Манолова заяви, че присъствието е отговорност на всяка една парламентарна група и всеки народен представител.

„Не мисля, че ръководството на Народното събрание може да внуши на ГЕРБ, че тази тема е важна за всеки българин. Нека всеки си носи кръста“, добави Манолова и призова да бъде пуснат звуков сигнал, с който народните представители от ГЕРБ да се върнат в залата.

#ГЕРБ #Народно събрание #пленарна зала #Десислава Атанасова #Мая Манолова #скандал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници