Стоилов: България не бива да се ангажира с военно участие в Сирия

Стоилов: България не бива да се ангажира с военно участие в Сирия
Според Янаки Стоилов, България не бива да се ангажира с военно участие в Сирия. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

“България не бива да се ангажира с военно участие в Сирия”, заяви пред БНР заместник-председателят на ПГ на Коалиция за България Янаки Стоилов, който е и председател на комисията по външна политика в парламента, предаде БГНЕС.

“Никак не искам да подценявам въпросът Сирия. Ситуацията в Сирия от една страна не е толкова нова, ние вече имаме опита от други подобни конфликти, но трябва да кажем, че този пореден конфликт носи много по-голяма интензивност”, отбеляза Стоилов. Според него въпросът със Сирия изисква сериозна и задълбочена дискусия. Стоилов подчерта, че за първи път от много години позициите на Великобритания и САЩ не съвпадат.

“По отношение на евентуалното военно развитие на ситуацията, България трябва едновременно да покаже разбиране за тежестта на проблемите и в същото време – да не допринасяме за ожесточаване на конфликта, да не се допринесат различни геополитически проблеми към него. Нашата позиция може да бъде доста солидна и да създава възможности за развитие във времето. До сега различните страни се опитват да са доста предпазливи и да предвидят последиците”, допълни Янаки Стоилов.

Относно бежанската вълна, Стоилов заяви, че нашите капацитети са почти изчерпани.

#Янаки Стоилов #Сирия #Парламент #позиция #капацитет #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници