Антон Кутев: СС на ООН трябва да приеме консолидирана позиция за Сирия

Антон Кутев: СС на ООН трябва да приеме консолидирана позиция за Сирия
Според Антон Кутев, трайно решение на конфликта в Сирия може да има само по мирен път. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

„По въпроса с конфликта в Сирия важна и ключова е позицията на Съвета за сигурност на ООН“, заяви пред TV7 народният представител от КБ и член на ИБ на БСП Антон Кутев, предаде БГНЕС. „Ние имаме ясна позиция на Изпълнителното бюро на БСП от началото на седмицата, в която казваме, че Съветът за сигурност трябва да приеме консолидирана позиция за това, какво се случва в Сирия и че тя трябва да е меродавна в случая. Има няколко ясни неща, които могат да се кажат от сега.

Вече ясно заявихме, че трайно решение на конфликта в Сирия може да има само по мирен път, чрез политически преговори“, каза Кутев. По думите му основното в случая е да се прекрати насилието и хуманитарната криза.

"Не може да се влиза в коалиция на "желаещите", тоест, ако няколко страни решат да започнат война, без санкцията на ООН, без санкцията на НАТО. Това е абсолютно неприемливо за България", допълни Кутев и изрази мнение, че никога досега, през последните 20 години, когато е имало няколко големи конфликта в други точки на света, българското правителство не е имало толкова ясна антивоенна позиция, колкото сега.

#Антон Кутев #ООН #БСП #КБ #НАТО #позиция #желаещи #света

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници