Полицейската академия в Казанлък ще се преструктурира

Полицейската академия в Казанлък ще се преструктурира
Според вицепремиера и министър на вотрешните работи Цветлин Йовчев, полицейската академия ще се преструктурира. Снимка: www.focus-news.net
A A+ A++ A

„Необходимо е да бъде преструктурирана дейността на Академията на МВР“, заяви Цветлин Йовчев в ефира на бТВ. Дали ще бъде закрита школата в Казанлък, зависи единствено от това, по какъв начин ще бъде преструктурирана дейността на Академията, обясни Цветлин Йовчев.

„Академията на МВР използва щат и организация на работа, предвидена за доста по-голям брой обучаеми и курсанти, уточни вътрешният министър. Бюджетът е над 13 млн. годишно. Жители на Казанлък и депутати протестираха срещу евентуалното закриване на полицейската школа в града и превръщането й в бежански център.

В понеделник те блокираха прохода Шипка за един час, а във вторник се очаква да се проведе голям протестен митинг на централния площад „Севтополис“. Планирано е и извънредно заседание на общинския съвет по темата.

Министър Цветлин Йовчев заяви още, че съдбата на школата в Казанлък не е тема, която може да се дискутира от местната власт – управлението на Академията не е от компетентността на местната администрация, нито пък финансирането.

#Цветлин Йовчев #МВР #Шипка #академия #школа #управление

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници