Велислава Дърева: Започна сезонът на самодивите

Велислава Дърева: Започна сезонът на самодивите
Велислава Дърева. Снимка: novinar.bg
A A+ A++ A

Бойко Борисов се стреми към президентския пост, а Георги Първанов – към премиерското място. Тази политическа стратегия, която е известна от момента, в който вторият е напуснал „Дондуков“ 2, обявиха пред Би Ти Ви в „Тази сутрин“ журналистът Велислава Дърева и политологът Мария Пиргова.

Повод за коментара е очакването на решение от страна на формацията АБВ на Георги Първанов дали ще участва отделно от БСП на евровота.

Според двете гостенки директна договорка между Борисов и Първанов не е имало, но тъй като това е тяхната стратегия, подобно „разбирателство“ вероятно се е състояло някъде във времето.

Цялата ситуация Дърева описа като „сезона на самодивите“, когато винаги преди избори се появяват фигури в „бяла премяна“, които казват: „Ние сме прекрасни, чисти и великолепни“.

Дърева се върна 17 години назад, когато след 10 януари 1997 година една голяма група напусна БСП, сред тях Елена Поптодорва и Ивайло Калфин.

„Тогава ние стояхме във фоайето на „Позитано“ и Георги Първанов, свежо избран за лидер на БСП, дойде при нас с опънато лице и каза: „И вие ли ще ни предадете?“. Ние му казахме: „Не си познал“. Сега се повтаря същата история. Но не бих искала да виждам един сериозен политик като Георги Първанов в ролята на Сашо Томов“, коментира Дърева.

#Велислава Дърева #Мария Пиргова #Бойко Борисов #Георги Първанов #АБВ #ГЕРБ #БСП #Дърева #Ивайло Калфин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници