Румънски медии: „Газпром“ с интерес да купи Би Ти Ви

Бизнес | 7 март 2014, петък / 16:48| Показвания:По неофициални данни редица компании са изявили интерес да придобият всички бизнеси на СМЕ в Румъния и България, включително телевизии, „в пакет“, сред които е и „Газпром“. Снимка: chronicle.bg

Дъщерната компания на руския енергиен гигант „Газпром“ – „Газпром-Медия“, е започнала преговори със собственика на Би Ти Ви – „Сентръл Юръпиън Медия Ентърпрайзис“ (СМЕ), за придобиване на бизнесите й в Румъния и България, съобщават румънски медии.

В Румъния СМЕ държи водещата телевизия „Про Те Ве“.

Румънският в. „Евениментул зилей“ цитира интернет изданието Hotnews.ro, според което СМЕ частично е потвърдила информацията за продажба на активи в северната ни съседка.

По неофициални данни редица компании са изявили интерес да придобият всички бизнеси на СМЕ в Румъния и България, включително телевизии, „в пакет“, сред които е и „Газпром“, който би имал косвено участие чрез „Газпром-Медия“, посочва румънският сайт.

В активите на CME, влизащи в „разрешени преотстъпвания“ след споразумението за заем от „Тайм Уорнър“, попада и групата „Би Ти Ви Радио“ в България, състояща се от станциите „Би Ти Ви Радио“, „Ен-Джой“, „Зи-Рок“, „Мелъди“, „Класик ФМ“ и „Джаз ФМ“.

Слуховете за продажбата на румънската „Про Те Ве“ се появиха още през миналата година, отбелязва „Евениментул зилей“.

В Русия „Газпром-Медия“ е на пазара от 15 години и е активна във всички медийни сегменти в страната.


Тагове: "Газпром-Медия", "Газпром", бТВ, "Би Ти Ви", bTV, „Сентръл Юръпиън Медия Ентърпрайзис“, СМЕ

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси