Само един войскови район се ползва от бежанци

Само един войскови район се ползва от бежанци
От 1 февруари 2014 г. Държавната агенция за бежанците, с помощта на Българската армия осигурява топла храна два пъти дневно за бежанците. Снимка: www.vesti.bg
A A+ A++ A

От 1 февруари 2014 г. Държавната агенция за бежанците, с помощта на Българската армия осигурява топла храна два пъти дневно за всеки от настанените в центровете, съобщиха за novinite.bg от специализираното ведомство.

До сега Агенцията използва само един бивш войскови район – бившето военно поделение в Харманли. В този район се използват три сгради за настаняване на лица, потърсили закрила и една - за администрацията и за медицински кабинети.

Поради занемареното състояние на тези сгради се наложи в спешен порядък да бъдат извършени неотложни ремонти на електросъоръженията и ВиК-инсталациите. Впоследствие се извърши цялостно реновиране на вътрешността на посочените сгради, като те бяха трансформирани в жилищни помещения.

Една от сградите бе преустроена за майки с деца. Изградени и оборудвани са необходимите помещения за занимание на децата и за обучение на ученици. Обзаведени са медицинските кабинети и завършва реконструкцията на помещенията за администрацията.

Извършва се проектиране и строително-ремонти дейности по преустройството на три халета в жилищни помещения, след което значително ще се увеличи капацитетът на центъра.

#бежанци #ВиК #сгради #район #Харманли #капацитет #кабинети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници