Самолетът фантом бил на автопилот при катастрофата?

Самолетът фантом бил на автопилот при катастрофата?
Издирването на изчезналия боинг продължава. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Нова информация около издирването на изчезналия малайзийски самолет бе оповестена от австралийското правителство. Според властите полет MH370 най-вероятно е бил на автопилот, когато горивото му е свършило в момента на катастрофата.  „В противен случай не е можело да следва определения път, проследен чрез наблюдение със сателити“, добави австралийският зам. министър-председател Уорън Тръс пред журналисти.

Той обяви, цитиран от Би Би Си, че акцията по издирването се насочва на юг от западния бряг на Австралия, в района на 1800 км от крайбрежието. Според новия доклад на властите подводното разследване ще се съсредоточи в нова област.

Очаква се подводници да претърсят океанското дъно за отломки от изчезналия Боинг 777 в рамките на новата акция през август, която да бъде завършена за година.

Акцията по търсенето на самолета фантом вече е сред най-скъпите в историята на авиацията.

След повече от 100 дни от изчезването на полет 370 мнозина от близките на злощастните пасажери продължават да изразяват негодуванието си от липсата на прогрес при издирвателната акция.

Припомняме, че самолетът изчезна на 8 март с 239 души на борда по време на полет от малайзийската столица Куала Лупмпур към Пекин в Китай.

Досега не е открита следа от самолета, въпреки мащабната издирвателна операция в Индийския океан, където самолетът се е разбил според малайзийските власти. Появиха се теории за отвличане на самолета, измама от страна на пилота или механична повреда. Издирването покрива 60 000 квадратни километра в южната част на Индийския океан, където през август ще започне подводно издирване.

#Пекин #Куала Лумпур #полет #самолет #Боинг 777

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници