БСП единни с ГЕРБ, че държавата не трябва да поема плащанията на КТБ

БСП единни с ГЕРБ, че държавата не трябва да поема плащанията на КТБ
Румен Гечев се оплака от липсата на информация от страна на БНБ за ситуацията в КТБ.
A A+ A++ A

БСП подкрепи позицията на ГЕРБ и категорично обяви, че е против държавата да поема всички плащания на Корпоративна търговска банка.

Искам категорично да кажа, че най-вероятно ние също няма да подкрепим проектозакона в този му вид, защото поставя в изключителни условия определени физически и юридически лица и ние няма как да предлагаме закон, който да се отличава от европейското законодателство“, заяви депутатът от БСП Румен Гечев пред Нова телевизия.

Гечев, който е зам.-председател на Комисията по икономическата политика, обясни, че съгласно действащата Конституция и законите в ЕС, не може да се прави разлика между държавни и частни фирми, както и че не може и не трябва да се прави разлика между физически и юридически лица.

Според него на срещата при президента БСП ще предложи като алтернативен вариант дългът към вложителите да се превърне в собственост.

„Т.е. да се дадат акции или други ценни книжа, които да бъдат конвертируеми на финансовия пазар, така че фирмите, които са засегнати основно, да могат все пак да имат глътка въздух и да реализират книжата си на пазара и да получат финансиране не от държавата, а от пазара“, обясни Румен Гечев.

Депутатът се оплака от липсата на информация от страна на БНБ за ситуацията в КТБ.

„Многократно искахме предварителния доклад, оценките на квесторите в писмена форма, заверен от БНБ. Разбираме, че е трудно за 10-15 дни да се получат данните в детайли, но сме поставени в положение, когато трябва да се вземат стратегически решения, без да сме сигурни в числата", коментира още червеният депутат.

#Румен Гечев #Гечев #КТБ #БНБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници