Ренета Инджова определи Бойко Борисов като "спортен рефер"

Ренета Инджова определи Бойко Борисов като "спортен рефер"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият служебен премиер Ренета Инджова определи настоящия министър председател Бойко Борисов като спортен рефер, който само вдига жълти и червени картони.

"Не може политическата класа да общува с избирателите си чрез "Фейсбук", категорична бе тя пред Люба Кулезич в събота сутрин. По нейно мнение това говори за имитаторство и маркиране на проблемите.

"Когато министър-председателят е в ролята на рефер, тези, които са на терена, играят като талибани", допълни още Инджова.

"Борисов знае много добре каналите и механизмите, по които се генерират проблемите на нашата политическа система. Има опита и знанията да ги "прочисти", но е въпрос на воля да го направи", заяви още бившият политик.

По отношение на проблемите в Българската православна църква, тя видя болест в духовенството. 

Живеем в едно болно общество, категорична е тя. За пример за проблемите в църквата тя даде и конкретен случай. Игуменка, която Инджова е познавала, е отстранена, защото всички приходи от манастира е внасяла по сметката на Синода. Според нея това е лош знак.

Като пародия тя определи случилото се с архимандрит Дионисий. Неговото достижение е да се върне катедралният храм на църквата. Имаше протести срещу избора на Дионисий за епископ. Патриарх Неофит оттегли кандидатурата му. Ренета Инджова е категорична, че тези протести били платени.

Тя прогнозира нов разкол в Българската православна църква. Църквата ни е болна, смята тя. Духовната ни сфера ще остане без предводител, убедена е Инджова. Тя очаква скандал около престола на патриарха.

#Ренета Инджова #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници