Хотелиери и ресторантьори протестираха срещу изострените отношения с Русия

Общество | 29 март 2015, неделя / 14:26| Показвания:Автошествие в Бургас  на недоволни от присъединяването на България към санкциите срещу Русия издигна искане за незабавно икономическо стимулиране на туристическия сектор и визови облекчения за руските туристи, които да важат още за украински, беларуски и казахстански граждани.

Инициативата за проявата бе на Българската инвестиционно строителна асоциация.

Хотелиери, ресторантьори, предприемачи и представители на бизнеса с недвижими имоти с около 100 автомобила направиха кръг до квартал „Ветрен” и се върнаха пред Пантеона в Морската градина. Участниците са разтревожени от очертаващия се отлив на руски туристи след забранителните заповеди служители на руската държавна администрация и най-вече силовите министерства да летуват у нас.

„Изострените отношения между България и Русия се дължат най-вече на липса на опит у нашите политици”, заяви председателят на борда на асоциацията Георги Димитров. Друга участничка, Цанка Илиева, смята, че руските туристи са едни от най-добрите, които летуват у нас.

Също така искаме да се предприемат спешни мерки за подобряване на инфраструктурата по българското Черноморие. Призоваваме политиците да защитят икономическите интереси на България и на българския народ, като работят категорично в посока страната ни да остане и занапред „Зона на Мира”, пише в становище на протестиращите, разпространено до медиите.


Тагове: автошествие, Бургас

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси