Арест за шеф в ГКПП Капитан Андреево заради контрабанда на цигари

Арест за шеф в ГКПП Капитан Андреево заради контрабанда на цигари
Красимир Добрев и Михаил Млекаров, снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Красимир Добрев, началник смяна на ГКПП Капитан Андреево, и Михаил Млекаров, служител в транспортна фирма "Юнион транс", са другите двама задържани от разбития

канал за контрабанда на цигари през границата с Турция

Преди дни постоянна мярка за неотклонение бе дадена от Пловдивския окръжен съд на Ремзи Караибрахимоглу, шофьор на задържания в пловдивски склад тир с цигари без бандероли на обща стойност около 8 млн. лв., както и на четиримата, осъществили логистиката на операцията.

Вчера съдът остави в ареста за постоянно Димитър Ковачев (на снимката долу), който е бил отговорник на нощната смяна на 28/29 март тази година, когато само от 6:00 до 7:20 ч. през пункта са преминали необезпокоявано 6 тира, пълни със цигари.

Днешните подсъдими са в основата на канала

14 митнически пломби, предназначени за транзитен режим, оттам - без проверки на територията на страната, са изчезнали в смяната на Красимир Добрев. С тях са били запечатани 14 тира с цигари.

Михаил Млекаров пък е човекът, заснет от седем видеокамери как разговаря с Ремзи Караибрахимоглу и го превежда през проверките. Други камери са го заснели как екскортира тира с лек автомобил до бензиностанцията на ОМВ по пътя към Пловдив, откъдето го поемат други.

Прокурорът каза днес пред съда, че

митницата в Свиленград не оказва съдействие на разследването

Въпреки многократните искания за предоставяне на видеозаписи, оттам не са ги изпратили. Едва когато представител на прокуратурата е отишъл на място, те са били дадени.

И Красимир Добрев, и Михаил Млекаров казаха днес пред съда, че са невинни.

#митница #митници #шеф #затвор #наркотици #Красимир Добрев #ГКПП Капитан Андреево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници