Кампания "Безопасно селфи" пази маниаците в Русия

Кампания "Безопасно селфи" пази маниаците в Русия
A A+ A++ A

"Животът и здравето ви са по-скъпи от милионите харесвания във "Фейсбук"!" С този призив се обръща на сайта си министерството на вътрешните работи на Русия към гражданите на страната.

Вътрешното министерство е обезпокоено от зачестилите случаи на наранявания и даже смъртни изходи при опити на хора да си направят уникално селфи, пише в съобщението, в което се подчертава, че във всеки от тези случаи това е било възможно да се предотврати.

В края на май жителка на Москва случайно се простреля в главата с газов пистолет, докато със смартфона си правила автопортрет с оръжието.

Министерството на вътрешните работи на Русия започва кампанията "Безопасно селфи", като е изработило специална брошура, чиято цел е да обърне вниманието особено на младите хора върху проблема.

В брошурата са изобразени най-опасните ситуации, в които човек може да реши да си направи селфи - на лодка, на стълби, с оръжие в ръка, сред животни и други.

 

 "Когато човек се опитва да снима сам себе си, той става невнимателен, губи чувство за равновесие, не гледа настрани и не усеща опасностите. Когато си правите селфи, се уверете, че сте на безопасно място и нищо не заплашва живота ви", се казва в съобщението.

От вътрешното министерство приканват младежи, възрастни и деца да участват в инициативата, като изпратят своя предупредителна иконка на тема "Безопасно селфи".

#селфи #кампания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници