Словения издигна стена по границата с Хърватия

Словения издигна стена по границата с Хърватия
A A+ A++ A

Словенската армия издигна 140 км бодлива тел по границата с Хърватия.

Протестите на населението не спряха правителството на словенския премиер Миро Церар да продължи изграждането на ограда, оценявайки, че опасността от неконтролирания бежански поток все още не е преодоляна.

Оградата се е превърнала в "нова нормалност" за обществеността в Словения. Тя реагира положително на идеята за оградата, въпреки че поставянето й беше извършено без никакво предварително обществено обсъждане.

"Телените огради ще останат като груба, но ясна картина за изчезването на Европа, в която вярвахме и Словения, каквато си я представяхме. Те ще останат, независимо от 3 млрд., дадени на Турция, която през изминалата година позволи увеличаване на притока на имигранти, независимо от желанието на германския канцлер Ангела Меркел за драстично намаляване на броя на бежанците", пише изданието.

Шенгенската зона скоро ще бъде минало и ще започне да се говори само за защита на външните граници на ЕС, пише вестник "Дело" в отделен коментар, в който оградата на словенската граница с Хърватия се оценява като "символ на колапса на свободното движение в ЕС, чиято външна граница искала да защити правителството на Словения ".

#Хърватия #Словения #Европа #бежански поток #Ангела Меркел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници