Предизборна проява на Доналд Тръмп беше прекратена заради сблъсъци сред публиката

Предизборна проява на Доналд Тръмп беше прекратена заради сблъсъци сред публиката
БГНЕС
A A+ A++ A

Фаворитът за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в САЩ през ноември Доналд Тръмп прекрати свой предизборен митинг, вчера вечерта в Чикаго, след като се стигна до сблъсъци между негови противници и привърженици, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Човек от щаба на Тръмп излезе на подиума близо половин час след като митингът в зала "Павилиън" в кампуса на Университета на Илинойс трябваше са започне, за да обяви, че проявата е отложена от съображения за сигурност. При обявяването на отлагането на митинга част от множеството избухна в аплодисменти и започна да скандира приветствени възгласи. На места се стигна до сблъсъци, като полицията се намеси, за да раздели двата лагера.
"Разкарахме Тръмп!", скандираха неговите противници. Привържениците на фаворита за републиканската номинация им отвърнаха с "Искаме Тръмп!".

Тръмп коментира пред американската телевизия Ем Ес Ен Би Си, че неговите привърженици са планирали мирен митинг, който обаче е бил провален от демонстранти. Противниците на милиардера се организираха през социалните мрежи.

По-рано вчера, на митинг в Сейнт Луис, щата Мисури, Тръмп говори по-малко от 10 минути преди демонстранти да започнат да го прекъсват. Те репликираха през следващия един час кандидат-президента, който накара охраната да ги изгони. През последните дни се стигна до пререкания, и дори до физически спречквания, на няколко предизборни прояви.

 

#САЩ #Доналд Тръмп #избори #президент #демонстрация #митинг #университет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници