ЕС потвърждава подкрепата си за стабилност в Ливан

ЕС потвърждава подкрепата си за стабилност в Ливан
A A+ A++ A

Европейският съюз заяви, че отново потвърждава подкрепата си за стабилността и единството на Ливан след като оставката на премиера Саад ал-Харири в събота остави страната в криза, съобщава "Ройтерс", цитира news.bg 

В изявление посланиците на ЕС призовават всички страни "да се стремят към конструктивен диалог" и да продължат усилията си за укрепване на ливанските институции и да се подготвят за парламентарни избори в началото на 2018 г. в съответствие с конституцията.

Оттеглящият се премиер на Ливан Саад ал-Харири е на кратко посещение в Обединените арабски емирства и Саудитска арабия въпреки задълбочаващата се криза в страната и увеличаването на регионалното напрежение, предизвикано от изненадващата му оставка.

Кабинетът на Харири съобщава, че е посетил Абу Даби във вторник и след това се е върнал в Рияд, но не се посочва причината за пътуването. Няма информация и кога ще се върне у дома. Хизбула обвини Рияд, че принуждава Харири да подаде оставка. 

Иранският президент Хасан Рохани коментира, че единството на ливанския народ ще гарантира, че външните борби и регионалните проблеми могат да бъдат преодолени, съобщи иранската държавна информационна агенция ИРНА. "Иран ще направи всичко по силите си, за да укрепи стабилността на Ливан", допълват от ИРНА.

#Подкрепа #Ливан #криза #Саудитска Арабия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници