„Нещо като Хамлет“ гостува в 82-ро училище в Горубляне

„Нещо като Хамлет“ гостува в 82-ро училище в Горубляне
Снимка: Алма Алтер
A A+ A++ A

Екипът на проекта „Танцов театър София-Катовице“ проведе уъркшоп за деца „Нещо като Хамлет“ в 82-ро основно училище в Горубляне.

 През лятото децата и младежи, преминаха през кастинг и имаха възможността да работят с полския хореограф Павел Зауфал и българските актьори Георги Арсов и Криси Милева, в резултат от което беше създаден спектакълът „Нещо като Хамлет“. Сега проектът се отваря към столичните училища и дава възможност учениците да се докоснат до физикъл спектакъла и до идеята за Хамлет, не само като зрители, но и като преки участници в театралното случване.

В началото на уъркшопа децата преминаха през кратка серия от упражнения, в който да загреят телата си и да пробудят въображението си, след което започнаха театралното случване, водени от Георги Арсов, един от водещите актьори в българския алтернативен театър и вокалист на група „Атлас“.

В края на уъркшопа, когато енергията на децата вече не можеше да бъде овладяна, случването се превърна в своеобразен концерт, в който децата имаха възможност да използват вече научените елементи и чрез въображението си да строят свои структури.

«Танц театър, София-Катовицe» е един проект, който застава зад развитието на съвременния танц и въвличането на младата публика в авторското създаване на изкуството.

 Съвременният танцов театър е една от най-успешните форми за културен диалог поради прескачането на езикова бариера в създаването и разпространението на културния продукт.

Проектът се организира от «Забелски глас» с финансовата подкрепа на програма «Култура» на Столична община».

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници