Румен Радев връчи на Цветана Манева почетния знак на президента

Румен Радев връчи на Цветана Манева почетния знак на президента

ФБ/Румен Радев

A A+ A++ A

Държавният глава Румен Радев връчи почетния знак на президента на Цветана Манева. Отличието е по повод 80-ата годишнина на актрисата за нейния принос за развитието на театралното и филмовото изкуство, както и за нейните заслуги в утвърждаването и развитието на българските традиции в актьорското майсторство.

"Тежкият момент, в който актьорите се разделят с професията си, винаги е свързан с едно физическо изтощение", посочи Манева.

"Дарбата е даденост, а талантът е работа. Приемам този плакет като оценка за моя труд, който се оказа, че е над половин век. Имам необходимост да кажа благодаря на всички хора, с които съм работила".

Президентът Румен Радев посочи, че с течение на годините публиката е успяла да опознае Цветана Манева не само като актьор, но и като човек:

"Интелигентна, взискателна към себе си, но и към другите, преминаваща стоически през изпитанията, любознателна, провокативна, свободолюбива, което може да се обобщи съвсем кратко - Цветана Манева - стандарт и класа".

Цветана Манева отпразнува 80-годишния си юбилея на 30 януари и по този повод утре в Младежкия театър ще има специално представление, озаглавено "Честит рожден ден, Цветана", в което ще се включат много нейни колеги актьори.


#Цветана Манева # Румен Радев #почетен знак на президента

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници