Путин: Русия няма намерение да създава империя

Путин: Русия няма намерение да създава империя
Владимир Путин Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Русия няма намерение да създава империя, а иска само да защити своята сигурност, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за "Русия 1".

„Няма да провеждаме сухопътна операция срещу „Ислямска държава” в Сирия. Действията на руските самолети в страната не са спонтанни, а в рамките на изпълнение на по-рано набелязани планове”, категоричен бе Путин по повод информации, че Москва ще изпрати десетки хиляди войници в подкрепа на сирийския президент Башар Асад.

Руският президент обясни, че единствената цел на Русия в Сирия е да стабилизира легитимната власт и да създаде условия за постигане на политически компромис.

"Ако сирийската армия покаже своята жизненоспособност и желание да се бори срещу тероризма, ще покаже, че властта може да го направи. Тогава и възможностите за постигане на политически компромиси ще бъдат много по-високи", увери Путин.

Вчера вечерта бе съобщено, че руската бойна авиация е нанесла за едно денонощие удари по 55 обекта на групировката "Ислямска държава" в Сирия, за което са били извършени 64 полета.  

В събота бе обявено освобождаването на малката долина Кин в северните части на провинция Хама с десетина селища. Доскоро районът бе под контрола на Фронта "Ан Нусра", смятан за наследник в Сирия на терористичната мрежа "Ал Кайда".

#Путин #Владимир Путин #Сирия #ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници