В навечерието на деня на будителите връчват награди ''Златен век''

В навечерието на деня на будителите връчват награди ''Златен век''
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На официална церемония в навечерието на Деня на народните будители именити наши творци и артисти ще бъдат удостоени с най-високото и престижно отличие на Министерството на културата – наградата „Златен век“.

Тържествената церемония ще се състои днес в Министерството на културата, а на нея заместник-министър Боил Банов ще връчи отличието „Златен век” на големия български писател акад. Антон Дончев, на именитите ни скулптори проф. Валентин Старчев и проф. Борис Гондов, както и на известния ни актьор и преподавател по актьорско майсторство проф. Атанас Атанасов.

Най-високото отличие на Министерството на културата им се присъжда в навечерието на светлия празник за големия им принос в развитието на българската култура. Сред хората на духа и изкуството, които ще бъдат наградени с престижното отличие и с почетни грамоти на Министерството на културата по повод предстоящия Ден на народните будители – 1 ноември, са и актьорът Николай Николаев - любимец на няколко поколения български деца, певицата Калинка Згурова – прочута изпълнителка на народни песни от Странджанския край, и др.


#награди #будители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници