VTB Capital за продажбата на БТК: Стремим се да си възстановим парите, които ни дължат

VTB Capital за продажбата на БТК: Стремим се да си  възстановим парите, които ни дължат
A A+ A++ A

Главният изпълнителен директор на VTB Capital АД, Милен Велчев, заяви във връзка с продажбата на телеком оператора БТК, че  действията по време на цялата процедура са напълно честни и открити.

"Това е ясен случай, в който VTB Capital се стреми да си възстанови сумата, дължима от българска институция, изпитваща финансови затруднения. Заемът е в просрочие, защото основният собственик изпитва затруднения и компанията не е в състояние да се рефинансира нито чрез собствен капитал, нито чрез дълг. VTB Capital направи предложение за рефинансиране, но не получи подкрепа от акционерите, въз основа на което пристъпваме към реализиране на обезпечението. Нашите действия по време на цялата процедура са били и продължават да са напълно честни и открити", коментира Велчев.

VTB Capital обяви миналата седмица, че е ангажирала международна консултантска компания да осъществи незабавна продажба на един от водещите телекомуникационни оператори – БТК, опериращ под търговската марка „Виваком“.

VTB Capital е агент по финансирането и секюритизацията на мостови кредит в размер на 150 млн. евро, предоставен на InterV Investment Sarl (InterV) – базирана в Люксембург индиректна холдингова компания на (БТК ЕАД) „Виваком“. Финансирането е обезпечено чрез залог на 100% от акциите на люксембургската компания InterV.

Неплатежоспособността е настъпила на падежа на финансирането през май и считано от този момент кредиторите са издали няколко последователни уведомления за спиране на последващи действия, докато проучват възможни решения за погасяване на дълга.

#Милен Велчев #Велчев #БТК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници