29 станаха жертвите на пожара в нощен клуб в Букурущ

29 станаха жертвите на пожара в нощен клуб в Букурущ
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Броят на жертвите от пожара в нощен клуб в Букурещ достигна 29 души, съобщи ТАСС, като се позовава на директора на отдела за извънредни ситуации в румънското вътрешно министерство Раед Арафат.

Румънският главен прокурорр Тибериу Ницу е посочил, че нощният клуб, който се е помещавал в сградата на бивша фабрика за обувки, не е отговарял на нормите за безопасност, предвидени за развлекателни заведения. При разпита собствениците на клуба са признали, че не са имали разрешение да организират шоу с използване на пиротехника.

Станало е ясно също, че помещението е било оборудвано с лесновъзпламенями материали от стремеж за икономии. По думите на прокурора виновниците за трагедията са заплашени с наказание доживотен затвор, предаде БТА.

Пожарът избухна в петък вечерта в нощен клуб в сутерена на сграда в центъра на Букурещ по време на пиротехническо шоу на концерт на хеви метъл група.  Близо 200 души пострадаха при пожара, като 146 души бяха хоспитализирани с тежки изгаряния и травми. Състоянието на 25 от пострадалите е критично. Идентифицирани са всички загинали при пожара.

#жертви #пожар #нощен клуб

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници