Президентът ще бъде патрон на Националната библиотека

Президентът ще бъде патрон на Националната библиотека
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Държавният глава оттук нататък ще бъде патрон на Националната библиотека, обяви президентът Росен Плевнелиев при посещението си днес в Деня на народните будители в културната институция.

Плевнелиев връчи Почетния знак на Република България на директора на Националната библиотека проф. Боряна Христова. Тя е отличена във връзка със значим принос за съхраняване на българската култура и традиции и по повод Деня на народните будители.

"Ще бъда често с вас, ще направим така, че българската държавност да бъде по-близо до вас, имате нужда от разбиране и подкрепа за смислените проекти, по които работите", каза президентът Плевнелиев, цитиран от БТА.

Той поздрави нацията с днешния празник на българската идентичност, на просветители, будители, учители, книжовници и революционери, които са допринесли за самочувствието ни като народ.

Президентът посочи, че в Националната библиотека ще се организират събития и с международно значение, и президентската институция ще помогне заедно с други държавни институции да се подготвят качествени проекти.

"Патронажът, сигурен съм, ще доведе до своите позитивни резултати, правя го не заради формално отношение", посочи държавният глава. 

По-рано по случай празника за четвърта поредна година пред президентската институция се проведе церемонията по издигането на националния флаг.

Президентът Росен Плевнелиев прие почетния строй на Националната гвардейска част пред сградата на „Дондуков“ 2, след което Гвардейският представителен духов оркестър изпълни националния химн и беше издигнато знамето на Република България.

 

#Денят на будителите #библиотека #национална #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници