Трима с оферти за БТК, новият собственик известен до седмица

Трима с оферти за БТК, новият собственик известен до седмица
A A+ A++ A

Три плика с документи влязоха в процедурата за бърза продажба на най-големият по приходи телеком в България до крайния срок 12 ноември - на Спас Русев, Марк Шнайдер и Панос Германос, пише "Капитал". Според изданието и в трите случая в схемата влиза и голям финансов инвеститор, подкрепящ кандидата.

Единият е от гръцката Olympia, контролирана от Панос Германос, познат с едноименната си верига, която продаде преди години. Офертата му е  заедно с американската инвестиционна компания Third Point, основана от милиардера Дан Лоеб. Представители на консорциума са отказали коментар пред Bloomberg.

Вторият плик е от Марк Шнайдер - собственик на европейския кабелен оператор UPC, подкрепен финансово от американския фонд за дялови инвестиции CVC.

И третият плик очаквано е от българина, известен като лобист от времето на царския кабинет - Спас Русев. Именно той е спряган и като най-вероятен бъдещ собственик на телекома, доколкото за офертата му се смята, че ще бъде финансово подкрепена от ВТБ - банката, която е в ролята и на продавач на БТК.

На 19 ноември в Лондон ще се състои самият аукцион за БТК. На него ще могат да се явят само представители на дружествата, подали оферти до вчера, които пък дотогава ще трябва да са внесли депозит за участие. Минималната цена на търга ще е най-високата посочена в запечатаните пликове на кандидатите.

На търга всъщност се продават 100% от акциите на регистрираното в Люксембург InterV Investment. През две други дружества то е 100% притежател на БТК.

 

#БТК #Спас Русев #Марк Шнайдер #Панос Германос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници