Австрия: Не е време за идеологии, трябва да спрем човешката вълна

Австрия: Не е време за идеологии, трябва да спрем човешката вълна
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

''Мигрантската криза е извън контрол. Много е погрешно да се смята, че е достатъчно само да се търсят допълнителни места за настаняване. Необходимо е да се гарантира сигурността на външните граници на ЕС. Ако не успеем да направим това, все повече държави ще търсят самостоятелни решения за справяне със ситуацията по техните граници,'' каза австрийският министър на външните работи Себастиян Курц пред местната телевизия Сервус ТВ.

Той заяви, че разбира недоволството сред гражданите, както и това на Германия и Швеция, но подчерта, че Австрия вече е пренатоварена по отношение на бежанския въпрос, защото техният брой е прекалено голям.

"Поради тази причина е необходимо незабавно спиране на тази човешка вълна", каза още австрийският дипломат. Себастиян Курц е убеден, че така повече не може да продължава и всеки ден от Турция да влизат в Гърция по 10 000 души и след това без никаква регистрация те да продължават пътят си до Австрия.

Разходите за издръжката се взимат от данъкоплатците. Настаняването и грижите за 95 000 души струва 1 млрд. евро годишно, каза още Курц и добави: Сега не е време за идеологически дебат и тълкуване на понятията.

Според него австрийското правителство е взело решение за издигане на двойна 10-километрова ограда край граничния пункт Шпилфелд. Ако Германия затвори границата Австрия трябва да направи същото на секундата, подчерта Курц. Всичко останало ще доведе само до допълнително натоварване, а Австрия е длъжна да сложи край на бежанската вълна на своя територия, каза в заключение австрийският дипломат №1.

#Австрия #Германия #бежанци #мигранти #Себастиян Курц #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници