Френската полиция пуснала един от терористите по погрешка

Френската полиция пуснала един от терористите по погрешка
A A+ A++ A

Часове след извършените в петък атентати в Париж, френската полиция е разпитала и пуснала на свобода Салах Абдеслам, който в момента е обект на международно издирване във връзка с кървавите нападения, съобщи Асошиейтед прес.

26- годишният Абдеслам е бягал с кола към френската граница с Белгия, заедно с още двама мъже, пише БТА. Полицейски патрул ги спрял в събота след зазоряване, когато вече бе влязла в сила заповедта на френския президент Франсоа Оланд за налагане на граничен контрол, за да се попречи на извършителите да избягат. Отнело е няколко часа на следователите да установят, че Абдеслам е бил човекът, наел автомобила "Фолксваген Поло", с който са се возили нападателите в концертната зала "Батаклан".

Не е ясно защо френската полиция не е арестувала Абдеслам.

"Била е обикновена проверка. Към момента, в който е била спряна колата, не е имало издадено предупреждение" органите на реда да бъдат нащрек за това лице, съобщи за АП полицейски източник.

Властите разпространиха снимката на родения в Белгия заподозрян и предупредиха никой да не предприема сам действия срещу него, тъй като е твърде опасен. Един от братята му се самозрвиви на улицата до концертната зала, а друг бе в последствие заловен в Белгия.

#Париж #Франция #атентати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници