Сърбия и Македония затварят границите си за мигранти извън Сирия, Ирак и Афганистан

Сърбия и Македония затварят границите си за мигранти извън Сирия, Ирак и Афганистан
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Тази нощ македонските гранични власти започнаха да връщат всички имигранти, които не идват от Сирия, Ирак и Афганистан. Това съобщи говорителят на върховния комисариат за бежанските към ООН Мелита Шунич .

Всички останали мигранти се връщат обратно в Гърция. Според нея в 03:00 часа тази сутрин границата e била затворена за всички останали имигранти и 100-тина души са останали в т. нар. "ничия земя”.

Агенция Ройтерс от своя страна твърди, че македонската полиция е започнал да връща всички мигранти, които не са от Сирия, Ирак и Афганистан.

„От снощи в 18:00 часа Сърбия започна да връща в Македония всички имигранти, които не са от тези три държави”, каза още Шунич. Официално сръбските власти не са коментирали информацията.

Вчера македонските власти обявиха, че официално в страната от Гърция са влезли 480 000 имигранти. Гърция е първата страна от Европейския съюз, където пристигат мигрантите от Близкия изток. Властите в Гърция приемат всички пристигнали по нейните острови и без да ги регистрират организирано ги изпращат в Република Македония.



#Сирия #Ирак #Афганистан #Гърция #Македония #Сърбия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници