Абделхамид Абаауд е сред загиналите при вчерашните акции в Париж

Абделхамид Абаауд е сред загиналите при вчерашните акции в Париж
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Тялото на сочения за организатор на атентатите в Париж от миналата седмица Абделхамид Абаауд е било идентифицирано сред останките на убитите при вчерашната полицейска акция във френската столица.

„Абделхамид Абаауд току-що беше официално идентифициран... като убит по време на акцията“ в северно предградие на Париж в сряда, съобщиха в изявление от прокуратурата в страната.

Вчера френската полиция проведе мащабна акция във френското предградие Сен-Дени. При нея загинаха трима души - жена и двама мъже, чиято самоличност не стана ясна веднага. Целта на операцията е била залавянето именно на Абаауд, но в последствие беше съобщено, че той не е сред задържаните седем души.

На 17 ноември телевизионният канал Си Ен Ен, позовавайки се на съветника по национална сигурност на американския вицепрезидент Джоузеф Байдън, съобщи, че са получени данни, които потвърждават, че Абаауд е участвал в организирането на атентатите.

Северното парижко предградие Сен-Дени е населено от около 100 000 души. Акцията се проведе пет дни след смъртоносните атаки във френската столица, при които загинаха над 129 души, а други 352 бяха ранени.

Според последните данни в парижките атентати са участвали общо девет души. 

#Абделхамид Абаауд #терорист #Париж #Джоузеф Байдън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници