Сирийци с подправени паспорти опитват да достигнат до САЩ

Сирийци с подправени паспорти опитват да достигнат до САЩ
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Властите в Коста Рика задържаха в столицата Сан Хосе сирийка с подправен гръцки паспорт. Други петима души с чужди документи бяха задържани на път към САЩ.

Изяснява се принадлежността на жената към петимата сирийци, които по-рано тази седмица бяха задържани в Хондурас с крадени гръцки паспорти.

„Длъжни сме да започнем разследване и да установим степента на отговорност на държавните служители, които са й позволили да влязат в страната”, заявява прокурорът Селсо Гамбоа пред изданието „Насион”.

„Очевидно е допусната небрежност, някой не е изпълнил задълженията си и е необходимо да се установи дали това е направено умишлено”.

Според Гамбоа прокуратурата поддържа връзка с Интерпол и главното управление по въпросите на миграцията, за да установи коя точно е 25-годишната сирийка. За използване на подправен документ в Коста Рика може да се получи присъда до 6 години затвор. Властите на Хондурас съобщиха в четвъртък, че задържаните на летището в Тегусигалпа сирийци нямат отношение към терористични групировки. Младите хора са пристигнали в страната от Салвадор и са имали намерение да се доберат до Сан Педро Сула, за да опитат оттам да влязат в САЩ.

След ислямските терористични атаки в Париж на 13 ноември много страни от Латинска Америка решиха да затегнат мерките за сигурност по границите си.

Миналия понеделник началникът на мексиканската Национална комисия за сигурност Ренато Салес Ередия обяви, че властите в страната правят всичко възможно да избегнат „каквито и да е инциденти”, посочва кореспондент на ТАСС. Проявите на ислямски тероризъм бяха извършени и в Париж, където загинаха 129 души, а над 300 бяха ранени.


#САЩ #Южна Америка #Коста Рика #Сирия #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници