Спас Русев: Намеренията ми за “Виваком” са сериозни, а не спекулативни

Спас Русев: Намеренията ми за “Виваком” са сериозни, а не спекулативни
A A+ A++ A

Намерията ми за “Виваком” са сериозни, а не спекулативни, казва в интервю за "24 часа" бизнесменът Спас Русев, който излезе победител в продължилия 15 часа аукцион в Лондон и срещу 330 млн. евро стана собственик на БТК.

Според "Капитал" целта е телекомът да бъде продаден с печалба още до края на следващата година.

Русев не коментира в подробности какви са плановете му, но сочи, че е отдавна в този сектор.

"Още не съм влязъл във “Виваком”, за да говоря какви са намеренията ми. Нека приключим с документацията. Има много неща още да се оправят, да се изчистят. Знаеш, че аз съм в този сектор от 2001 година. Обикалям", казва той.

"Активно съм участвал в развитието на телекомуникационния сектор у нас. И в създаването на “Телелинк”, и в изграждането на “Глобул” и в “Мтел”, и във “Виваком”, допълва новият собственик на БТК.

За цената Русев потвърждава, че е висока спрямо дълга, заради който се стигна до тази продажба.

"Дългът бе 180 млн. евро и обикновено се продава обезпечението, за да се покрие дългът. От тази гледна точка цената е висока", казва той.

По думите му търгът е бил оспорван. На всеки 30 минути е имало наддаване. Основният му съперник Панос Германос, бивш собственик на “Германос”и на “Глобул”, също е имал сериозни намерения.

"На всеки 30 минути подаваш бид и това отнема време. Накрая печели този, който даде най-висока цена, когато единият се откаже", заключва Русев.

#“Виваком” #Спас Русев #БТК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници