Обама и Путин обсъдиха на четири очи кризите в Сирия и Украйна

Обама и Путин обсъдиха на четири очи кризите в Сирия и Украйна
A A+ A++ A

Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Барак Обама са обменили мнения за кризите в Сирия и Украйна по време на 30-минутна среща днес в Париж.

Обама е изразил съжаление заради инцидента с руския самолет Су-24 , съобщи пред журналисти прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.

Според него „Сирия бе обсъдена в нюанси, Путин и Обама се изказаха за придвижване напред към началото на политическото регулиране“. „Говориха също и за Украйна, отбелязвайки необходимостта от най-бързо реализиране на Минските споразумения“.

Песков уточни, че срещата между двамата президенти е била съгласувана тази сутрин и, според неговата оценка, „бе достатъчно наситена“.

Белият дом на свой ред разпространи съобщение, според което по време на срещата Обама казал, че оттеглянето на сирийския президент Башар Асад трябва да стане част от поличитеското уреждане на сирийската криза. Обама също така потвърдил позицията на Вашингтон, че западните санкции срещу Русия могат да бъдат отменени, само ако Москва изпълнява Минските споразумения за Украйна.

Предишната подобна среща между Обама и Путин се състоя преди две седмици в Анталия, където те разговаряха два пъти по време на форума на високо равнище на Г-20.

#Барак Обама #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници