Родители излизат на протест за по-високи майчински

Родители излизат на протест за по-високи майчински
снимка БГНЕС архив
A A+ A++ A

Родители се организират, чрез социалните мрежи, да протестират пред сградата на Народното събрание, защото в приетия държавен бюджет не се предвижда увеличение на сумите за деца.

Протести ще има в още десет града, сред които Варна, Бургас, Русе.

Исканията бяха внесени в отворено писмо до Министерския съвет, Народното събрание, Минисерството на труда и социалната политика, президента и всички парламентарни групи, казват организаторите.

Първото от тях е увеличаване на детските добавки до санитарния минимум от 60 лева и получаването им от всички деца, без обвързването им с доходен критерий, образование или поредност на раждане в семейството.

Майките настояват да се намали периодът, въз основа на който се изчислява обезщетението при бременност и раждане на 18 месеца, въведен през 2014-та година.

Друго искане е да се обвързва минималната работна заплата с размера на обезщетението, което получават майките в периода между първата и втората година на детето. Сред исканията е и бюджетът да поеме цялостния пакет от необходими рехабилитационни грижи при недоносените деца до навършване на 3-годишна възраст.

#родители #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници