Реал Мадрид приключи годината с победа

Реал Мадрид приключи годината с победа
ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

С два гола на Кристиано Роналдо и при отсъдени две спорни дузпи Реал Мадрид закри разочароващата 2015-та година с победа 3:1 срещу гостуващия Реал Сосиедад – исторически един от най-удобните съперници на „белия балет“ (поне в последните 12 години).

Подробности и видео за Реал Мадрид - Реал Сосиедад вижте в Sporta.bg

Роналдо откри резултата от спорна дузпа в 40-ата минута, след като 16 по-рано бе пропуснал от бялата точка също за съмнително нарушение в наказателното поле. Брума с прекрасно изпълнение в 48-ата минута донесе заслужено равенство за баските, които продължиха да изглеждат по-опасният отбор и след почивката.

В 67-ата минута страхотен гол на Роналдо възстанови аванса на Реал Мадрид след центриране от корнер на Марсело, а в 86-ата минута чудесна контраатака на домакините бе завършена с точен удар за 3:1 от страна на Лукас, докато асистенцията бе на Гарет Бейл. Уелсецът вече има седем асистенции от началото на сезона и по този показател е номер едно в испанското първенство.

Реал Мадрид временно излиза начело в класирането на Примера дивисион след 17 кръга, но Барселона е с 35 точки (1 по-малко от „кралския клуб“) и цели два мача по-малко, докато Атлетико (Мадрид) с 33 още не е изиграл срещата си от кръга.

 

#Реал Мадрид

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници