Учители по география протестираха пред МОН

Учители по география протестираха пред МОН
A A+ A++ A

Учители по география протестираха пред Министерството на образованието заради промяната в учебния план на техния предмет. Част от съдържанието по предмета "География и икономика", което досега се е изучавало в седми клас, ще трябва да се преподава на петокласници.

Според учителите децата на тази възраст все още не са подготвени за толкова сложен материал. Освен това, броят на часовете се намалява, което допълнително ще затрудни усвояването на материята.

Въпреки минусовите температури, учители по география протестираха пред Министерството на образованието с искане промените в учебния план да се отложат за една година и да се направят качествено. В противен случай децата ще намразят предмета.

В момента става така, че те отиват на матура с География, защото смятат, че е лесно. Тръгва се по частни уроци, тръгва се по школи, наливаме пари в сивата икономика.

Само след 15-ти септември, тогава когато родителите, защото те в момента абсолютно нямат идея какво предстои да се случи на техните деца, отворят учебниците и трябва да започнат и те да се занимават с учебното съдържание, тогава мисля, че повече хора ще бъдат тук, коментираха пред БНР протестиращи.

Говорим за формирането на една добра географска култура, която да позволява по нататък на нашите бъдещи граждани на републиката да не говорят глупости. Ако станат президенти, зад гърба им да няма скалисти планини, а Пирин.

 

 

#учители #география

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници